Home / Wijnen / Wijntips en wijnspijsadvies / Wijntips / 

Wijntips

Chateau de l'Aubrade, Rimons, Bordeaux, France

Samen een fles uitzoeken om van te genieten op de vrije vrijdagavond. Andere keren met elkaar een heel menu doornemen op zoek naar de beste combinatie. Vaak stel ik dan wat aanvullende vragen. Over bereidingstechnieken. Of over de kruiden en andere kookzaken. Meestal ken ik de wijnstijl van mijn vaste klanten wel uit m'n hoofd. Daar kan ik op aan sluiten. Bij nieuwe klanten ontstaat voor ons beiden een mooi gesprek. Daarin probeer ik de wijnstijl, smaak en wensen zo goed mogelijk te duiden. Te verwoorden hoe een bepaalde wijn die we in de fles staan te bekijken, straks ruikt en smaakt. En waarom ik juist specifiek deze voor u uitzoek.

Omdat we elkaar nu niet in de winkel zien, is er een andere manier nodig om u toch advies te kunnen geven. U kunt mij bijvoorbeeld uw menu en/of wensen mailen, bellen of appen. Dan nemen we alles door. Ik zoek de wijnen erbij en zet ze voor u klaar. U kunt de betaalde bestelling op afspraak bij me ophalen op de momenten dat ik in de opslag en bezoeklocatie aanwezig ben. Dat moeten we een beetje met elkaar uitproberen. Als de site zich verder ontwikkelt, plaats ik hier ook linkjes naar wijnen uit mijn webshop met tips en wijnspijsadviezen erbij. Zoals over de wijnen van de familie Lobre.

Château de l’Aubrade van de familie Lobre staat in het zachtglooiende heuvelgebied Entre-Deux-Mers in de regio Bordeaux. De wijnen van de familie Lobre zijn te typeren als elegant en authentiek. Dat deze wijnen door velen worden gewaardeerd, blijkt wel uit de prijzen die zij ermee hebben gewonnen.