Home / Wijnen / Wijntips en wijnspijsadvies / 

Wijntips

Chateau de l'Aubrade, Rimons, Bordeaux, France

Samen een fles uitzoeken om van te genieten op de vrije vrijdagavond. Andere keren met elkaar een heel menu doornemen op zoek naar de beste combinatie. Vaak stel ik dan wat aanvullende vragen. Over bereidingstechnieken. Of over de kruiden en andere kookzaken. Meestal ken ik de wijnstijl van mijn vaste klanten wel uit m'n hoofd. Daar kan ik op aan sluiten. Bij nieuwe klanten ontstaat voor ons beiden een mooi gesprek. Daarin probeer ik de wijnstijl, smaak en wensen zo goed mogelijk te duiden. Te verwoorden hoe een bepaalde wijn die we in de fles staan te bekijken, straks ruikt en smaakt. En waarom ik juist specifiek deze voor u uitzoek.

Lees verder >

 


 

Wijnspijsadvies

Het gebruik van houten vaten geeft de wijnen een heel ander karakter dan wanneer de wijnmaker alleen gebruik maakt van RVS-vaten. Als ik focus op witte wijn: deze worden voller, zachter en dieper van aroma als ze rijpen op barrique. Vaak worden ze ook wat interessanter in geur en smaak. Complexer ook. Meteen heel ander, romiger, mondgevoel dan witte wijnen die om hun frisheid zijn geproduceerd. Juist door deze combinatie van aroma's en smaken lenen hoitgerijpte wijnen zich ook voor andere wijn-spijscombinaties. In de webshop heb ik diverse witte wijnen die kortere of langere tijd op barrique (zoals dat heet) hebben gerijpt.

Lees verder >